OKU-YORUM PROJESİ

Öğrencilerimizin okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak, öğretmenlerimizin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağlamak amacıyla ayda bir kitap okumaları esas alınarak Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzce başlatılan Oku-Yorum Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesine dahil olduk.  Proje okulumuzda başarıyla yürütülüyor.

Sakarya Valiliğimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce de SAKARYA OKUYOR projesini buna ekleyerek iki Projemizi 2023 yılında . İmkânlarımız dâhilinde faaliyetlere katılan öğrencilerimizin kitap fuarı, yazar buluşmaları, dijital ortamda söyleşi vb. faaliyetlere katılmalarını hedefliyoruz.

Valiliğimiz himayesinde Millî Eğitim Müdürlüğümüzce başlatılan #KitapSakarya projesinin il geneli kitap okuma etkinliğinin ilki bugün gerçekleştirildi. Hendek İmam Hatip Ortaokulu olarak bizde yerimizi aldık.

İmam Hatip Ortaokulu Haftalık Ders Çizelgesinin 5. maddesine dayanarak projenin uygulandığı sınıflara 1 ders saati ekledik.  Okulumuzda 14 şubede bu düzenlemeyi yaparak işlemleri kolaylaştırdık. Whatsap öğretmen grubu oluşturduk.

Proje takip odası ayarayarak haftalık toplantılar yaptık.

STKların yaptığı kitap okuma yarışmalarına etkin katılım sağlayıp dereceye giren öğrencilerimiz oldu, motivasyon oluşturuldu.

Projeye ait detaylı bilgi için  https://dogmprojeler.meb.gov.tr/ProjeDetay.aspx?id=24 tıklayınız.

10-03-202310-03-202310-03-202310-03-202310-03-202310-03-202310-03-2023

Yayın: 10.03.2023 - Güncelleme: 25.12.2023 13:04 - Görüntülenme: 113