İŞTE BENİM GALAKSİM, BENİM GEZEGENİM

Öğrencilerimizin; Güneş sistemini ve Güneş sisteminde bulunan gök cisimlerinin birbirleriyle olan ilişkilerini tanımalarını amaçlayan çalışmada, okulumuz 6. sınıf öğrencileri ortaya çıkardıkları ürünleri sergilendiler.

Öğrenci merkezli öğretim yöntemleri kullanılan okulumuzda; Fen Bilimleri zümre öğretmenleri öğrencilere soyut kavramlar içeren güneş sistemi kavramı gibi konuları işlerken, güneş sistemi modellerinden yararlanmalarının faydalı olacağı düşüncesiyle bu çalışmaya rehberlik etmişlerdir.

Öğrencilerin yalnızca gördükleri ya da işittikleri objeler ile olgu ve olayları unutmaları çok kolaydır. "Onların bizzat katıldıkları eğitim ve öğretim etkinlikleri konuyu daha iyi anlamalarına ve kolay kolay unutmamalarına yardımcı olur." düşüncesiyle maket ve proje çalışmalarıyla soyut olan bu kavramlar öğrencilerimiz için somutlaştırılmaya çalışılmıştır.

03-10-201903-10-201903-10-2019

Yayın: 03.10.2019 - Güncelleme: 03.10.2019 14:40 - Görüntülenme: 549