T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / HENDEK - Hendek İmam Hatip Ortaokulu

İmam Hatipte zirveleri zorlayan şampiyonlar yetişiyor

İmam Hatipte zirveleri zorlayan şampiyonlar yetişiyor

Hendek İmam Hatip Ortaokulu "Yetenek Geliştirme Çalışmaları" içinde belirlenen Sportif yeteneklerden Ata Sporu Güreş hedefleri doğrultusunda

Beden Eğitimi Öğretmeni Alirıza ALBAYRAKın gayretleri okul yönetiminin destekleri ile antrenmanlar için hazırlanan Güreş Salonundaki emekler

kısa sürede İl ve Türkiye dereceleri getirdi.

 
 

 

 

 

Okul Müdürü Yunus DOĞAN "İlk gelen dereceler gayet olumlu. Güreşte, pozitif ivmeyi başlattık. Devamı da gelecek inşallah" dedi.

 

Okul Müdürü Doğan, 4 ay gibi kısa bir sürede Hendek İmam Hatip Okulunda bireysel ya da takım olarak güreş eğitimi alarak kariyer hedeflerine yürüyen sporcu öğrencileri yetiştirdiklerini söyledi.

 

Pandemi döneminin uzaktan eğitim sonrası yüzyüze eğitimin başlamasıyla "Yetenek Geliştirme Çalışmaları" başlatıldı, Okulun alt katına yerel imkanlarla toplanan minderler ile Güreş Salonu yapıldı.

Müdür Doğan, yetenek seferberliği başlatılması konusunda öğretmenlerine bir çağrıda bulunduğunu, "Bunun ardından, Beden Eğitimi öğretmenimiz günlerce çalıştı. Daha sonra Halk Eğitim Merkezi ve Güreş İhtisas Kulübü ile işbirliği yaptı. Vizyoner yaklaşımlarımız sayesinde, yeni, kapsamlı ve cesur bir adım attık. Türklerin ata sporlarından biri de güreştir. Yiğitlik oyunu olarak nitelendirilen güreş, yapacaklar için, daha önce olmayan salon yapımı ve çalışmalar ile  kısa sürede başarı sağlandı" dedi.

Tüm bunların mimarının özverili Beden Eğitimi Öğretmeni Alirıza ALBAYRAK olduğunu belirten Doğan, emeği geçen öğretmeni, öğrencileri ve velilerine teşekkür etti.

 

21. yüzyıl becerileri bağlamında özel projeler uygulanıyor

 

Doğan, Konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 2016'dan itibaren Hendek İmam Hatip Okulunda şubeler nezdinde program çeşitliliğine gidildiğini hatırlatarak, 21. yüzyıl becerileri bağlamında öğrencilerin ilgi, kabiliyet ve kariyer hedeflerine göre İngilizce, Arapça, Hafızlık veya Spor/Kültür Ağırlıklı ayarlanan müfredatlı sınıflar olmak üzere 4 farklı özel proje ve program uygulayan şubeler belirlediklerini söyledi.

-Bölge ve Türkiye Turnuvaları için yoğun çalışma

Albayrak, çalışmayı tüm ülke okul çapında yetenek taraması ile başladığını, velilere çalışmaları tanıttıklarını ve en geniş katılımın sağlanması için çalıştıklarını vurgulayarak şöyle devam etti: "Müdürüüz sayesinde, velilerimiz de bu işe büyük destek verdi. Velilerimiz yanımızda ve bizimle birlikte çalışıyor. Diğer öğretmen arkadaşlarımız da sağolsun, onların desteğinde, öğrencilerimiz ile egzersizler düzenliyoruz. Bire bir çalışma yapıyoruz. Yerel imkanlar ile Yetenek Geliştirme Seferberliğini anlatıyoruz. Tüm bu yapılan çalışmaları da turnuvaları yakından takip ediyor, öğrencileri işte bu turnuvalara katıyoruz -ki bu sadece 4 aylık çalışmaların neticesidir.

 

Sakarya Minikler Grekormen Güreş Turnuvası 1.si

26-27 Şubat tarihleri arasında Sakarya'da düzenlenen güreş il müsabakalarında Hendek İmam Hatip Ortaokulu Minikler Grekoromen müsabakalarında takım halinde Sakarya şampiyonu oldu.

 

U1  Grekormen Türkiye Güreş Şampiyonasında Türkiye 2.si

11-15 Nisan tarihleri arasında Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Afyon'da düzenlenen Grekormen Türkiye Güreş Şampiyonasında 5.sınıf öğrencileri 41 kg da Eren CİN Türkiye 2.si, Erdem Can KAPLAN Türkiye 3.sü oldu. Miniklerin bu başarısı okulun güreşte çok başarılar gerçekleştireceğine olan inancı pekiştirdi.

Eren CİN , "Okula ilk geldiğimde Türkiye 2.si olabileceğim aklımdan bile geçmemişti.  Ben öncelikle öğretmenimin verdiği teknikleri çok iyi öğrenerek başladım. Bence en önemlisi insanın başarmak istediği şeyler için doğru yerde olması. Benim için okul çok eğlenceli. Büyük zevk alarak, hem çok eğlenip, hem de düzenli, verimli bir şekilde antrenmanlara katılarak bu başarıya ulaştım." dedi.

 

 

Hendek Güreşte en Gözde Yer "Uluslararası Güreş Şampiyonalarında İmam Hatip olarak da yer almalıyız"

Hedeflerinin çok büyük olduğuna dikkat çeken Doğan, "Hendek yıllardır Türk Güreşine başarı ile hizmet ediyor. Bu iyi bir fırsat, biliyorsunuz, İnsan, ancak çalıştığını elde eder. Bize düşen de bu. Amacımız kendi öğretmenimiz ile kendi salonumuzdan Uluslararası Güreş Şampiyonalarına  imam hatip okulu öğrencilerini ve Hendeğimizi temsil edecek bireysel ya da takım sporlarında eğitim alarak kariyer hedeflerine yürüyen sporcu öğrencileri yetiştirmek.   Gayret bizden, takdir ve tevfik Allah'tan

 Bu alanda da, pozitif ivmeyi başlattık. Devamı da gelecek inşallah." dedi.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.04.2022 - Güncelleme: 22.04.2022 11:10 - Görüntülenme: 476
  Beğen | 0  kişi beğendi