T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / HENDEK - Hendek İmam Hatip Ortaokulu

HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ

Okulumuz Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde, fenni ilimlerle birlikte manevi yönden gelişmiş nesiller yetiştirilmesinin amaçlandığı  "Hafızlık Proje Sınıfı" meyvelerini vermeye devam ediyor.

Kur'an-ı Kerim-i ezberlemiş, onun mesajlarını almış yarının yöneticilerini, mimarlarını, mühendislerini, sosyologlarını, eğitimcilerini, fenni ilimlerle birlikte, manevi ilmini almış iki yönü gelişmiş nesiller yetiştirmeyi amaçladığımız projemize yoğun ilgi oluştu.

 

 Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Müftü Murteza Gür ve okulumuz müdürü Yunus Doğan ile kurum müdürleri, sivil toplum temsilcileri ile hendek halkı katıldı. 

Hendek Sari Dede Hafız Abdurrahman Gürses Kur'an Kursu ve Çevreyolu Camiinde hafızlıklarını tamamlayan okulumuz Hendek İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi 45 hafızımız için Hendek Rasim Paşa Camiinde icazet merasimi düzenlendi.


26-08-202226-08-202226-08-202226-08-202226-08-202226-08-202226-08-2022

 

 

Hendek Kur'an gönüllülerinin teveccühü eşliğinde Hafızalar Kur'an tilaveti ettiler. 

 

 Kur'an Bülbülleri Yetiştiriyoruz

http://www.e-edep.com/kayit/hafizlik.php#hafizlik

Projemiz Hendek İlçe Müftülüğü Fatih Kur'an Kursu ve Sarıdede Hafız Abdurrahman Gürses Kur'an Kursu ile işbirliği halinde yürütülmektedir.

Hafızlık proje sınıflarımız ile, örgün eğitime devam eden ve aynı zamanda hafızlık yapmak isteyen öğrencilerin, hafızlık eğitimi ile hafızlık sonrası eğitim öğretim süreçlerinin etkin, verimli ve sistematik bir şekilde gerçekleştirilmesi, mesleki, akademik, sosyal, kültürel, sportif ve ahlaki gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır..

Hendek Müftülüğü bünyesinde yıllardır Hendek halkına hizmet veren Fatih Kur'an Kursu ve Merkez Sarıdede Hafız Abdurrahman Gürses Kur'an Kursunun tüm imkanları proje öğrencilerine sunulmaktadır. Kurs Hakkında Detaylı Bilgi İçin →

Okul ve Kur'an kursunda akademik eğitim için hafızlık eğitiminden, hafızlık eğitimi için akademik eğitimden taviz verilmez. Her iki eğitim, ilgili mevzuatlar çerçevesinde dengeli bir şekilde birlikte yürütülür..

Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi 6 aşamadan oluşmaktadır. Bu aşamalar, Öğrenci Seçimi, Yaz Eğitimi ile Ön Hazırlık, Hafızlığa Hazırlık, Hafızlığa Başlama, Hafızlık (Ezberleme), Hafızlığı Pekiştirme (Haslama) olarak sıralanmaktadır. Bu proje, 5. sınıf düzeyinde, hafızlığa hazırlık sürecinin tamamlanması ve hafızlığa başlanması; 6. sınıf düzeyinde, eğitim-öğretime bir yıl ara verilmesi, (Bu ara dönemde okul tarafından Destekleme Kursu ile haftada 1 gün okul akademik ders telafileri yapılır) ve hafızlık eğitiminin tamamlanması; 7. ve 8. sınıf düzeyinde, hafızlığın pekiştirilmesi ve bir üst öğrenime hazırlık yapılması şeklinde uygulanmaktadır..

  

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.08.2022 - Güncelleme: 26.08.2022 20:41 - Görüntülenme: 216
  Beğen | 1  kişi beğendi