Etiket Sonuçları: kültür sanat dersi

Kas

Kültür Sanat Dersleri kapsamında 7. Sınıf öğrencilerimizle beraber ilçemizde bulunan Selman Dede Mesire alanına gezi düzenledik. Öğrencilerimiz öğretmenleriyle birlikte Selman Dede Camii'nde öğle namazını kılıp ardından Kur'an okudular. Cami içerisinde türbesi bulunan Selman Dede'ye dua eden öğrencilerimiz ardından öğretmenlerinin hazırlamış olduğu mangal ile yemeklerini yediler. Yemek sonrası öğrencilerimiz mesire alanında bulunan hayvanat bahçesini gezdiler ve doğada kısa bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz geziyle beraber doğada dolu dolu güzel bir gün geçirme fırsatı yakaladılar.

Ekm

Bu hafta kültür sanat dersleri kapsamında öğrencilerimizle beraber ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Melek Nişancı Huzurevini ziyaret ettik. Din Kültürü öğretmenimiz Osman Özbey ile gerçekleştirilen etkinliğin amacı huzurevlerinde kalan büyüklerimizin moralini yükseltmek, kuşaklar arası diyaloğu sağlamak, öğrencilerimize, saygı, yardımseverlik duygularını geliştirerek değerlerimize sahip, vefalı bir birey olmanın onurunu yaşatmak, etkinlikler hazırlayarak büyüklerimize moral ve motivasyon  sağlamaktı. Öğrencilerimiz etkinlikte huzurevinde kalan büyüklerimizle sohbet etme fırsatı buldular ve huzurevinden ayrılırken onlarla hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Ekm

Hendek İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimiz itfaiyenin görev ve amaçlarını anlamak ve tanımak için Hendek İtfaiye Merkezine ziyarette bulundu. Öğrenciler itfaiye teşkilatını yakından tanıma fırsatı buldular. İtfaiye eğitmenleri tarafından itfaiyenin görevleri hakkında bilgi verildikten sonra araçlar tanıtıldı. Meraklı bakışlarla itfaiye araç ve gereçlerini inceleyen öğrencilere, olası yangın esnasında yapılması gerekenler anlatıldı. Kültür sanat öğretmenleri Namık Onsekizoğlu ve Sezgin Damar ile öğrenciler, itfaiye personeliyle hatıra fotoğrafı çektikten sonra merkezden ayrıldılar.

Ekm

Kültür Sanat Dersleri kapsamında öğrencilerimiz öğretmenleri Namık Onsekizoğlu eşliğinde Uludere doğa yürüyüşü yaptılar. Yürüyüşün ardından öğrencilerimiz alabalık tesislerinde balık yeme ve alabalıkların yetişme ortamını gözlemleme fırsatı buldular.